RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jonge drummer Abe Verlaan steelt de show met drumsolo bij optreden van Sheila E.

UTRECHT - Het is de 13-jarige drummer Abe Verlaan uit Utrecht weer gelukt om een rondje mee te drummen met een bekende artiest. Wist de muzikant twee jaar geleden al bij een concert van Jett Rebel mee te spelen, gisteravond mocht hij een drumsolo verzorgen bij Sheila E., de oude drummer van Prince.

In 2017 haalde Abe het nieuws door in De Vorstin in Hilversum mee te spelen bij een concert van Jett Rebel. Hij wist toen de aandacht van de rocker te trekken met een kartonnen bord met de vraag of hij even mee mocht drummen. Jett Rebel stond dat toen toe, tot Abe's grote vreugde: "Ik had de avond van mijn leven."

Twee jaar later wist Abe het trucje te herhalen bij een optreden van Sheila E., wederom in De Vorstin. Deze keer was de show echter helemaal niet gepland, aldus Verlaan. "Ze haalden mensen het podium op om te dansen, waaronder ik. Toen pakte ze mijn hand en zei ze: gooi die dans-skills erin! En toen zei ik: als je een échte show wil, kan ik beter drummen."Wat er daarna gebeurde, is te zien op een filmpje op Instagram: de Utrechtse muzikant geeft een wervelende drumsolo weg die uiteindelijk door Sheila E. zelf moet worden afgekapt. Een verontschuldigende Verlaan: "Als ik aan het spelen ben, kan ik niet meer stoppen."

Gelukkig pikte de drumster, die het podium deelde met grootheden als Herbie Hancock, Patti Labelle en Marvin Gaye, het optreden van de Utrechter goed op. Verlaan: "Ze kon er wel om lachen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -