RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts festival heeft op allerlaatste moment zeldzaam verrassingsoptreden van Björk

UTRECHT - Je moet er als festivalorganisator op het laatste moment even flink wat voor regelen, en een boel planten verslepen, maar dan heb je ook wat: muziekfestival Le Guess Who? had gisteravond een zeldzaam optreden van de IJslandse Björk. De zangeres draaide, verscholen achter een rij kamerplanten, een uur lang plaatjes in TivoliVredenbug.

De eigenzinnige IJslandse artiest staat al jaren op het verlanglijstje van menig festival in Nederland. Daarom is het optreden des te opmerkelijker. De zangeres is vrienden met ontwerper Iris van Herpen, die in het verleden jurken voor Björk maakte. Van Herpen stelde dit jaar een deel van het programma van het muziekfestival samen.

Op de dag zelf werd het pas bevestigd."
Barry Spooren, woordvoerder Le Guess Who?

Björk was, op uitnodiging van Van Herpen, toevallig dus toch al in Utrecht en kondigde aan dan ook wel even te willen dj'en. Woordvoerder Barry Spooren: "Het was écht heel last-minute dat het gebeurde. Op de dag zelf werd het pas bevestigd." Björk stond erop dat de surprise dj-set geheim werd gehouden. Spooren: "Het was echt een verrassing. Ze wilde niet aangekondigd worden." Hij geeft de credits voor het binnenhalen van Björk aan Iris van Herpen en geluidskunstenaar Salvador Breed. "Ze was hier namelijk als gast van hen."

Bezoekers van de Cloud Nine in TivoliVredenburg werden dus verrast toen duidelijk werd dat de dansende vrouw in een jurk van Iris van Herpen de IJslandse zangeres bleek te zijn. Zij liet een kleurrijke verzameling muziek horen met onder meer experimentele electronica, een koor uit IJsland en zelfs een beetje gabber.En Le Guess Who? is nog niet voorbij. Het vierdaagse festival heeft ook vandaag en morgen nog shows. En daar zit nog genoeg verrassends tussen, aldus Spooren: "Ik kijk enorm uit naar het optreden van Minyo Crusaders vanavond. Da's een Japanse big band die traditionele japanse muziek brengt met moderne invloeden als afrobeat en cumbia. Dat wordt één groot feest. Dat wordt de uitsmijter van de avond."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -