Raad Woerden wil verhuizing Reinaerde-bewoners voorkomen

© RTV Utrecht
WOERDEN - De Woerdense gemeenteraad komt op voor de bewoners van de Reinaerde-locatie aan de Selma Lagerlöfweg. Al twintig jaar krijgen mensen met een lichamelijke beperking zorg en begeleiding in deze woonvorm, maar nu dreigen ze te moeten verhuizen uit Woerden.
Zorgverlener Reinaerde zegt dat het op deze locatie niet meer gaat. Het ziekteverzuim aan de Selma Lagerlöfweg is hoog en personeel loopt weg. De bewoners verzetten zich echter tegen een verhuizing, zo bleek afgelopen week uit een reportage op RTV Utrecht.
Hoewel de gemeente niet verantwoordelijk is voor langdurige zorg hebben alle gemeenteraadsfracties wethouder Tymon de Weger opgeroepen om zich sterk te maken voor deze woonvorm en Reinaerde ervan te overtuigen dat verhuizen geen optie is.
De gemeenteraadsfracties wijzen op het VN-verdrag waarin staat wat Nederland moet doen voor de positie van mensen met een beperking. "Het is mega-schrijnend wat hier gebeurt", zegt Progressief Woerden-raadslid Marieke van Noort. "Deze groep mensen heeft het al moeilijk met het opbouwen van een netwerk en dan worden ze ook nog eens uit hun sociale omgeving gehaald. Wij hebben er formeel niets over te zeggen, maar gaan wel onze invloed uitoefenen om een verhuizing te voorkomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.