Nieuw voorstel moet atletiekbaan Amaliapark redden

© Het Utrechts Archief
UTRECHT - Utrecht kan de voorgenomen bezuiniging op atletiekbaan Amaliapark in Leidsche Rijn schrappen. Dat stellen CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie in de gemeenteraad. Ze komen met een nieuw voorstel.
Het college wil structureel 65.000 euro per jaar bezuinigen op de baan en geen nieuwe toplaag aanbrengen. Het onderhoud zou te duur zijn en de bezettingsgraad te laag. Het sportpark moet omgevormd worden tot een zogenoemd Urban Sportpark, vindt het college. Het plan is tegen het zere been van onder meer hardlopers die de baan gebruiken. Een petitie is bijna vierduizend keer ondertekend.
CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie stellen voor de bezuiniging, die vanaf 2021 zou plaatsvinden, niet door te voeren en de atletiekbaan wel van een nieuwe toplaag te voorzien. De raadsfracties vinden het goed dat er gewerkt wordt aan een betere benutting van het sportpark, maar stellen dat de bezuiniging op de baan een goed plan juist in de weg zit.
Het CDA dient donderdag een voorstel in dat gesteund wordt door PvdA en door Groenlinks, D66 en Christenunie. Volgens de partijen kan de bezuiniging geschrapt worden omdat er meer efficiëntie in het gemeentelijke verzekeringsbeleid te brengen is. Ze zijn ervan overtuigd dat de gemeente bepaalde risico's best zelf kan dragen, zodat een aantal verzekeringen kan worden opgezegd. De partijen verwachten dat de financiële ruimte die hierdoor ontstaat, voldoende is om de bezuiniging op het Amaliapark terug te draaien.
De VVD laat in een reactie weten niet gekend te zijn in de plannen, maar de fractie zegt het voorstel ook te steunen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.