RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste Spellenspektakel in Jaarbeurs groot succes: "Niet van plan ooit weg te gaan uit Utrecht"

1/2
UTRECHT - De grootste spellenbeurs van Nederland heeft dit weekend ruim 14.000 bezoekers getrokken. Het Spellenspektakel, zoals de beurs heet, werd dit jaar voor het eerst in de Jaarbeurs gehouden.

De beurs stond voorheen altijd in Brabant, maar die locatie werd te klein. "Waar we daar zo'n 11.000 bezoekers trokken, zitten we hier al over de 14.000. Wij zijn niet van plan ooit nog weg te gaan uit Utrecht", vertelt organisator Frank Bunnik trots.

GROEIENDE POPULARITEIT
Het groeiende bezoekersaantal laat zien dat bordspellen steeds populairder worden. Dat merkt ook de Utrechtse spellenmaker Alexander Kneepkens. Hij ontwikkelde al drie spellen, waarvan zijn eerste spel "Chartered: The Golden Age" in inmiddels 32 landen gespeeld wordt.

Tekst gaat door onder de video.

Spellenspektakel in Jaarbeurs groot succes


"Het spelen van bordspellen was lang een mannenhobby, maar je ziet nu veel meer diversiteit. Het populaire spel Wingspan is daar een goed voorbeeld van; gemaakt, uitgegeven en vormgegeven door vrouwen. En het is toegankelijk, wat de tweede grote trend is", vertelt Kneepkens.

Inmiddels worden jaarlijks 1500 nieuwe spellen uitgegeven. "Ik verwacht dat die trend zich nog lang doorzet en dat er volgend jaar ook weer 1500 tot 1600 nieuwe spellen bijkomen." Dromen durft hij dan ook: "Ik hoop een grote gevestigde naam te worden die innovatieve en diverse spellen blijft maken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -