Toch nog Songfestival in regio na winst Utrechtse Luz Bravo

Luz Bravo (in het grijs) viert de overwinning.
Luz Bravo (in het grijs) viert de overwinning. © COC
PROVINCIE UTRECHT - Luz Bravo uit Utrecht heeft het COC Songfestival gewonnen met het lied Harmony. Na een spannende finale sleepte ze in Limburg de zege binnen namens het COC Midden-Nederland.
Luz Bravo is de artiestennaam van Marloes Clemens Bravo Rebolledo. Als kind van een Chileense politiek vluchteling raakte ze al vroeg betrokken bij protestliederen die haar inspireerden om muziek te maken met een boodschap. Ze zat al op jonge leeftijd bij meerdere kinderkoren en volgde zanglessen.
Na een afgerond vooropleidingsjaar aan het Utrechtse Conservatorium voor Jazz & Pop, studeert ze nu aan de Tilburgse Rockacademie voor vocals. Haar lied Harmony gaat over de Pride en hoe het gevoel van saamhorigheid, kracht en liefde zo'n dag vult.
Luz Bravo uit Utrecht wint COC Songfestival

AL 25 JAAR COC SONGFESTIVAL

Het COC komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI's). Dit jaar organiseerde de belangenorganisatie voor de 25ste keer een Songfestival. Het evenement begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Na de deelname van Willeke Alberti in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio's aan meedoen.
VOLGEND JAAR FINALE IN MIDDEN-NEDERLAND
De organisatie van Eurovisie Songfestival in 2020 liep Utrecht afgelopen zomer mis, maar door de overwinning van Luz Bravo mag Midden-Nederland volgend jaar wel de finale van het COC-liedjesspektakel organiseren. "We weten nog niet waar het precies gehouden gaat worden", zegt Simon Timmerman van het landelijk team COC Songfestival. "Drie jaar geleden was het in Utrecht, in het ZIMHIC Theater. Dat was toen een succes, maar het kan volgend jaar ook ergens anders in Midden-Nederland worden gehouden. Bijvoorbeeld in Amersfoort of Hilversum, want die laatste gemeente valt ook binnen ons gebied. Dinsdagavond is er een overleg met het bestuur en weten we wat meer."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.