Utrechtse militair vervolgd voor ontucht bij officiersopleiding

De Koninklijke Militaire Academie in Breda.
De Koninklijke Militaire Academie in Breda. © Defensie
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Een Utrechtse militair wordt vervolgd voor ontucht op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. De 23-jarige verdachte zou samen met twee leeftijdgenoten een cadet van de officiersschool hebben vernederd en misbruikt.
Ze trokken volgens het Openbaar Ministerie tijdens zijn slaap zijn broek naar beneden en filmden hem terwijl ze hem seksuele handelingen lieten verrichten. Het idee zou zijn ontstaan na een avondje stappen in Breda.

ADVOCATEN

Een van de drie verdachten moest vandaag voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem tekst en uitleg komen geven. De Utrechter en de andere medeverdachte horen later of ze nog voor moeten komen. Hun advocaten konden vandaag niet.
De officier van justitie wijzigde de aanklacht, zodat het ontkleden en filmen van de cadet een gezamenlijk vergrijp kan worden gezien. De rechter hield de zaak aan om de verdediging meer gelegenheid te geven voor aanvullend onderzoek.

BORSTEL

Volgens de aanklacht zou een van de militairen ook een borstel bij, of zelfs in de anus van het slachtoffer hebben gestoken. Het slachtoffer heeft in een verklaring de krijgsmacht opgeroepen om strenger te zijn voor aspirant-officieren die dit soort gedrag als grap beschouwen.
"Ik schaam mij voor wat er is gebeurd met mij, maar óók voor wat dit doet met de goede reputatie van de krijgsmacht, die voor 99 procent bestaat uit militairen die juist een goed hart hebben voor de samenleving."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.