RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Viertal loopt in de val in Vathorst: groep bedreigt slachtoffers met pistool

AMERSFOORT - Een groep van ongeveer twaalf personen heeft in Amersfoort vier mannen met een pistool bedreigd. De slachtoffers waren naar Vathorst gekomen, omdat ze via internet een afspraak hadden gemaakt met iemand die hen een telefoon wilde verkopen. Maar ter plaatse werden ze door de groep belaagd.

"Er was afgesproken om vrijdagavond om tien uur naar het zogenoemde Kaipark te komen. Een van de slachtoffers zou daar een smartphone kopen en is met drie vrienden naar de afspraak toegegaan", zegt Willemijn Pomper van de Politie-Midden-Nederland tegen RTV Utrecht.

OMSINGELD
Maar de afspraak in Vathorst bleek al snel heel anders uit te pakken dan verwacht, aldus Pomper. "De slachtoffers werden ter plaatse behoorlijk verrast. Want ze hadden nog maar net hun scooters geparkeerd, toen ze omsingeld werden door een groepje van ongeveer twaalf personen."

Drie van de vier slachtoffers zagen snel kans om weg te rennen, maar het lukte een van de vier niet om te ontsnappen. "Hij bleef dus achter met die belagers en dat heeft ook wel enige tijd geduurd", aldus de politie.

SCHRIK
Toen de daders er uiteindelijk vandoor gingen, ontfermden omstanders zich over het slachtoffer en waarschuwden de politie. Volgens Pomper zijn de slachtoffers uit Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk niet gewond geraakt. "Maar de schrik zit er wel goed in."

De politie doet onderzoek naar de bedreiging. Getuigen op het Wieringenpad (vlakbij de Workumstraat) worden opgeroepen om zich te melden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -