RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdense wethouder duwt raadslid: "Als je de beelden ziet, dan schrik je"


WOERDEN - "Weg jij!" zou wethouder Arthur Bolderdijk hebben geroepen terwijl hij SP-raadslid Wilma de Mooij wegduwt tijdens de Woerdense begrotingsbehandeling. De Mooij heeft een klacht ingediend over de wethouder, maar vindt eigenlijk dat hij niet kan aanblijven.

Het moment van de duw


Het geluid ontbreekt bij beelden van de duw uit de Woerdense raadszaal, dus wat er werkelijk is gezegd, blijft een raadsel. Wat wel duidelijk te zien is: wethouder Bolderdijk die raadslid De Mooij met een ferme duw opzij zet. Met een hupsje weet De Mooij haar balans te behouden. Ze lijkt zich daarna lachend om te draaien.

GEKKE BEK
"Ik trek een beetje een gekke bek van verbazing, maar het is beslist geen lach", zegt De Mooij. "Ik heb me omgedraaid en toen besefte ik al: dit kan niet. Ik ben teruggelopen om hem aan te spreken, dat was praktisch onmogelijk."

Praktisch onmogelijk omdat de begrotingsbehandeling weer verder ging. Een drukke avond voor raadsleden en wethouders. "Het was druk, ik had veel dingen te doen", zegt wethouder Bolderdijk dan ook. Maar dat mag geen excuus zijn, vindt De Mooij. "Ik heb hem toch ook geen dreun gegeven."

"Als je de beelden ziet dan schrik je", reageert wethouder Arthur Bolderdijk. "Ik zit er ook heel erg mee." De wethouder weet niet waarom hij de duw uitdeelde. "Ik herinner me het niet echt bewust, als ik me er bewust van zou zijn, zou het niet gebeurd zijn."

De SP noemt de actie van de wethouder onacceptabel. De Mooij vindt dat Bolderdijk geen wethouder meer kan zijn na het incident. "We wachten af wat ze met deze klacht gaan doen en dan gaan we dat bespreken maar ik kan moeilijk met deze man samenwerken na wat hier is gebeurd."

EXCUSES
De wethouder bood zijn excuses aan, die De Mooij via WhatsApp accepteerde. Maar de politica wilde alsnog de beelden zien, want als hij het niet herinnert maar zij wel, wat is er dan echt gebeurd? Na het zien van de beelden besloot De Mooij alsnog een formeel gesprek aan te vragen en een klacht in te dienen.

Dat gesprek is gevoerd en maakt volgens burgemeester Victor Molkenboer deel uit van de behandeling van de klacht. Het gesprek leverde niks op. De burgemeester wil er verder niks over zeggen, omdat hij de behandelaar is van de klacht.

AANLEIDING
Een echte aanleiding voor de duw lijkt er niet te zijn. Ja, de partij van de wethouder (LijstvanderDoes) lag wel eens in de clinch met de SP, zegt De Mooij. Maar volgens beide hoofdrolspelers is er van ruzie nooit sprake geweest. "Ze doet mooi werk, zeker in d'r uppie en dat doet ze absoluut goed", zegt de wethouder, "ik heb geen reden om zoiets te doen."

En nu? "Lijdzaam afwachten op het onderzoek", zegt wethouder Bolderdijk. Volgens de burgemeester heeft iedereen baat bij een snelle afhandeling. Als het aan Wilma de Mooij ligt, komt er een integriteitscommissie aan te pas. "Dat is misschien hoog gegrepen, maar ik vind dit een kwestie van integriteit."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -