RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse raad wil weten of bewoners Croeselaan terug kunnen keren in de buurt

UTRECHT - De voltallige Utrechtse gemeenteraad heeft veel vragen over de verhuizing van bewoners van wie de huizen worden gesloopt aan de Croeselaan en de Veemarktstraat. Ze willen onder meer weten of alle bewoners kunnen terugkeren in het gebied, als ze dat willen.

De woningen tegenover het hoofdkantoor van de Rabobank moeten plaatsmaken voor een park. In ruil daarvoor biedt de gemeente nieuwe huurwoningen aan, aan de Jan van Foreeststraat aan de overkant van de Croeselaan of elders in het Beurskwartier. De bewoners zijn daar niet tevreden over, onder meer omdat de woningen minder kamers hebben en geen tuinen. Verder meldde de gemeente dat er aan de Jan van Foreeststraat alleen maar sociale huurwoningen komen, waardoor er ineens geen plek meer is voor huurders uit het middensegment en de vrije sector.

BRANDBRIEF

De bewoners schrijven in een brandbrief dat de gemeente afspraken niet nakomt en de voltallige gemeenteraad wil nu wel weten of ze gelijk hebben. De bewoners eisen verder meer inspraak in de plannen en willen ook graag weten welke regels de gemeente hanteert voor het verlenen van voorrang bij de toewijzing van de nieuwe woningen.

BEURSKWARTIER

De sloop maakt deel uit van plannen voor het Beurskwartier. In het gebied komen 3500 nieuwe woningen, kantoorgebouwen en ruimte voor ontspanning en vermaak. Belangrijk onderdeel van de plannen is de aanleg van een stadsparkje. Juist voor dat stadspark moeten 31 woningen worden gesloopt. Tegen de plannen is al langer veel verzet. De gemeente wil de bewoners tegemoet komen met de bouw van nieuwe woningen.

Alle partijen in de gemeenteraad willen opheldering over de plannen en willen het liefst ook snel antwoord. Voor de raadsvergadering van 5 december moeten de antwoorden binnen zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht