RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

17-jarige jongens aangehouden voor gewelddadige beroving homo na nepdate Bilthoven


BILTHOVEN - De politie heeft drie 17-jarige jongens aangehouden voor de gewelddadige beroving van een homoseksuele man die naar Bilthoven was gelokt met een nepdate.

Vorige week besteedde de tv-programma's Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld aandacht aan de mishandeling en beroving van een 47-jarige inwoner van Soest. Die dacht afgesproken te hebben met een andere man maar werd geconfronteerd door een groep van vijf onbekenden. Het slachtoffer werd mishandeld en van zijn geld, telefoon en bankpas beroofd.

De aandacht op TV leverde bruikbare informatie op. Een week na de uitzending zijn er vijf tips binnengekomen, waarin ook namen van mogelijke daders werden genoemd. "Enorm bedankt daarvoor", zegt politiewoordvoerder Martin de Wit, want de informatie leidde tot de aanhouding van n 17-jarige jongen uit Zeist en twee 17-jarige inwoners van Bilthoven.TWEEDE SLACHTOFFER
Maar de kous is wat de politie betreft nog niet af want mogelijk is er een tweede slachtoffer. De politie vraagt aan die man om zich te melden: "Laat van je horen. We zullen zorgvuldig n discreet met je verhaal omgaan."

ANONIEME TIPS
Ook heeft de recherche nog wat vragen aan een paar tipgevers die anoniem hun verhaal hebben gedaan. De politie hoopt dat zij contact opnemen, het liefst via de gewone tiplijn van de politie 0800 - 6070.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -