De Ronde Venen blij met verlaging maximumsnelheid op A2

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De maximumsnelheid in Nederland gaat omlaag naar 100 kilometer per uur. Ook op plekken waar nu nog 130 gereden mag worden, mag voortaan alleen nog 's nachts harder gereden worden. Bij de gemeente De Ronde Venen zijn ze blij met het nieuws dat de landelijke maximumsnelheid omlaag moet. De gemeente pleitte al langer, samen met Stichtse Vecht, voor een lagere maximumsnelheid op de A2 tussen Maarssen en Amsterdam.
Wethouder Kiki Hagen (De Ronde Venen): "Wij maken ons al heel lang sterk voor een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur op de A2. De snelheidsverhoging naar 130 kilometer per uur is voor De Ronde Venen altijd onbegrijpelijk geweest, vanwege de nadelen voor gezondheid, natuur en klimaat. We zijn blij dat Den Haag dat nu ook inziet, niet alleen voor de A2 maar voor heel Nederland."
De gemeente lobbyde eerder al samen met buurman Stichtse Vecht voor een verlaging van de maximumsnelheid. De Ronde Venen procedeerde zelfs tot aan de Raad van State om de snelheidsverhoging naar 130 kilometer per uur (ook 's nachts) van de baan te krijgen. Dat lukte toen niet.

SCHIPHOL

Toen leek het de gemeente überhaupt niet mee te zitten: ook protesten tegen geluidsoverlast van Schiphol werden niet opgepikt. Maar misschien dat het nieuwe politiek klimaat ze nu gunstiger gezind is: morgen overleggen inwoners uit het Groene Hart (o.a. De Ronde Venen) met minister Van Nieuwenhuizen over de overlast. De omwonenden willen een beperking van het aantal vluchten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.