Emotionele wethouder Van Dort (GroenLinks) van Stichtse Vecht stapt onverwachts op

© Gemeente Stichtse Vecht
STICHTSE VECHT - Een emotionele wethouder Linda van Dort (GroenLinks) van Stichtse Vecht is vanavond totaal onverwachts opgestapt. Zij maakte haar afscheid bekend op een raadsvergadering van de gemeente Stichtse Vecht. Ze weigerde daar te zeggen waarom ze vertrekt. "Door de vele gebeurtenissen in het afgelopen jaar voel ik me niet vrij om open te zijn over de motieven voor mijn vertrek. Ik doe daarover dan ook geen mededelingen. Ondanks deze gebeurtenissen kijk ik overwegend positief terug op mijn wethouderschap."
Van Dort was in het huidige college wethouder voor ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, milieu en duurzaamheid, water, grondbedrijf en lokale media. Ook was zij loco-burgemeester. Daarvoor was ze al van 2015 tot 2018 wethouder welzijn, duurzaamheid, milieu en natuur. De functie van Van Dort zal worden overgenomen door een ander lid van GroenLinks.
Burgemeester Van Mastrigt werd kort na het afscheid van de wethouder geïnterviewd door RTV Stichtse Vecht. Ook de burgemeester wilde niet zeggen waarom de wethouder vertrekt. Het zou volgens haar een persoonlijke afweging zijn geweest. Volgens de burgemeester waren de collegeleden op de hoogte. Maar de VVD Stichtse Vecht zette meteen na de vergadering op twitter dat het afscheid "onverwacht" was. De VVD bedankte daarna Van Dort voor de samenwerking en wenste haar succes in de toekomst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.