RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'NS en ProRail willen 20 miljard voor spoor'

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail en NS hebben een verlanglijstje van ruim 20 miljard euro naar Den Haag gestuurd. De twee zien hun kans schoon nu het kabinet een mega-investeringsfonds heeft aangekondigd. dat meldt het AD.

Nu de treinen steeds voller zitten en Nederland door stikstof lam ligt, wordt het volgens ProRail en NS hoog tijd te investeren in het openbaar vervoer.

In een document, dat in bezit is van het de krant, leggen ze tientallen mogelijke spoorinvesteringen voor de komende 20 jaar op tafel. Zo moet de verbinding tussen Randstad en het noorden efficiŰnter worden en wil de NS ook meer treinen inzetten tussen Amsterdam - Utrecht - Eindhoven.

SNELLERE INTERCITY'S EN NIEUWE STATIONS
Ook zou gevraagd worden om een spoorverdubbeling tussen Woerden en Leiden en om maatregelen om de intercity;s van Utrecht naar Arnhem en naar Den Haag/Rotterdam sneller te laten rijden. Als ze 160 tot 200 kilometer per uur kunnen rijden, levert dat tot 10 minuten tijdwinst op.

Op de wensenlijst staat volgens het AD ook een grote verbouwing van station Amersfoort, die 50 tot 100 miljoen euro zou moeten kosten. Dat station kent een grote reizigersgroei en loopt tegen zijn grenzen aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -