RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwegeinse en Groenekanse link bij moord op advocaat Derk Wiersum

1/5
GROENEKAN/NIEUWEGEIN - Een auto en een bus die volgens de politie zijn gebruikt in aanloop naar de moord op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam hebben een link met de regio Utrecht.

Een blauwe Renault Megane is in de nacht van 24 op 25 juni gestolen in Nieuwegein. In Groenekan is een rolstoel gedumpt die in een grijze Volkswagen Transporter met geblindeerde ramen stond. Beide voertuigen zijn vermoedelijk gebruikt bij voorverkenningen in de woonwijk van de omgebrachte strafpleiter. De politie liet gisteren in Opsporing Verzocht beelden zien van de auto en bus.UTRECHTSE KROONGETUIGE
Wiersum (44) was de advocaat van Nabil B. uit Utrecht, de kroongetuige in het liquidatieproces rond de internationaal gezochte drugscrimineel Ridouan Taghi uit Vianen. De raadsman werd op 18 september
doodgeschoten voor zijn woning aan de Imstenrade in de wijk Buitenveldert. De schutter vluchtte in een witte Opel Combo. Deze bestelauto werd later gevonden en uitvoerig onderzocht op sporen. Onlangs is er een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord.

De twee andere auto's zijn, net als de Opel Combo, vastgelegd door bewakingscamera's. De Volkswagen Transporter heeft op maandagochtend 16 september tussen 06.15 uur en 08.20 uur geparkeerd gestaan in de straat van Wiersum. De bus is met een lekke band achtergelaten in een parkeergarage aan de Hoptille in Amsterdam-Zuidoost. Mogelijk vonden de bestuurders het te riskant om de band te laten repareren en hebben zij daarom bij de moord de Opel Combo gebruikt.

 De Volkswagen Transporter met lekke band. De Volkswagen Transporter met lekke band. | Foto: Politie

GROENEKAN
De grijze Transporter is in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 september gestolen op de Fazantlaan in Brunssum in Zuid-Limburg. De bus was voorzien van een invalidenkaart, die is teruggevonden in een prullenbak aan de Bovenste Wehr in Hoensbroek. De rolstoel die in de Transporter stond, is achtergelaten op een terrein langs de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan.

 Hier is de rolstoel achtergelaten. Hier is de rolstoel achtergelaten. | Foto: Politie

NIEUWEGEIN
Op dinsdag 24 september werd aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg de Renault Megane uitgebrand aangetroffen. Deze auto is in de nacht van 24 op 25 juni gestolen vanaf de Havelterschans in Nieuwegein. Tussen 23 en 30 augustus is de Renault een aantal keer gespot in Buitenveldert, zowel op de Nieuw Herlaer als op de Keverberg, vlakbij de woning van het slachtoffer.

 De Renault Megane in Nieuwegein. De Renault Megane in Nieuwegein. | Foto: Politie De uitgebrande Renault Megane. De uitgebrande Renault Megane. | Foto: Politie

TIPS DOORGEVEN
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800-6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800-7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -