RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verbreding Ring Utrecht (Amelisweerd) kan toch doorgaan na stikstofmaatregelen

UTRECHT - Door maatregelen die het kabinet neemt om de stikstofuitstoot te verminderen, kunnen zeven grote infrastructurele projecten alsnog doorgaan. Het gaat onder meer om de verbreding van de Ring Utrecht (Amelisweerd), de vernieuwing van knooppunt Hoevelaken en de verbreding van de A27 Houten-Hooipolder.

De veelbesproken verbreding van de A12/A27 bij Utrecht (Amelisweerd) ging afgelopen zomer voorlopig van tafel. Het ministerie van Infrastructuur had toestemming gegeven voor het project, maar de Raad van State vernietigde het besluit.

Ook andere projecten op snelwegen dreigden te stranden omdat er stikstofuitstoot mee gemoeid is. Nu de totale uitstoot wordt verminderd door onder meer de maximumsnelheid te verlagen, ziet het kabinet ruimte voor de volgende projecten in onze regio:

- de Ring Utrecht (A27/ A12): hier komen onder meer extra rijstroken
- Knooppunt Hoevelaken ( A28/A1): Rijkswaterstaat pakt het knooppunt zelf aan en gaat ook wegen verbreden die erop uitkomen: tussen Bunschoten en Barneveld en tussen Nijkerk en Leusden.
- A27 Houten-Hooipolder: verbreding met extra rij- en spitsstroken.

Maatschappelijke organisaties en politieke partijen hebben met gemengde gevoelens gereageerd op de plannen van het kabinet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -