RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verkeerschaos industrieterrein Laagraven duurt mogelijk nog weken: 'Het is echt hopeloos'

1/2
NIEUWEGEIN - Op industrieterrein Laagraven in Nieuwegein was vandaag opnieuw sprake van een grote verkeerschaos. Er wordt daar gewerkt aan een van de toegangswegen van het industrieterrein, waardoor het verkeer telkens vastloopt. KWS Infra, het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert, spreekt van "een ongelukkige samenloop van omstandigheden". De werkzaamheden duren nog ongeveer drie weken, laat een woordvoerder weten.

Gisteren ging het ook al helemaal mis op hetzelfde punt. Vanmiddag rond 15.00 uur begonnen de problemen opnieuw. Automobilisten meldden dat ze maar liefst drie uur vaststonden. Het verkeer stond onder meer stil op de parkeerplaats van de Hornbach. Ook op de omliggende wegen stond het muurvast.

Het staat muurvast op industrieterrein Laagraven in Nieuwegein.


RTV Utrecht-verslaggever Jordi de Jong liet weten dat het rond 17.00 uur nog steeds chaotisch was op het industrieterrein. "Het verkeer rijdt nog geen kilometer per uur. Werknemers van de Hornbach zijn inmiddels zelf het verkeer maar gaan regelen."

Frans Eenjes werkt bij een bouwbedrijf op het industrieterrein en merkt dat het verkeer er met regelmaat vaststaat. "Daarom zijn ze nu bezig met het maken van een uitrit. Al het verkeer moet over ťťn uitgang de weg op, waardoor het vast komt te staan."

Op het terrein zijn nu noodverkeerslichten geplaatst. "Dan zou je denken dat het verkeer daarmee beter doorstroomt, maar volgens mij ligt daar nu juist het probleem. Bij die verkeerslichten staat het steeds vast. Het is echt hopeloos", vertelt Frans.

Een woordvoerder van KWS Infra bevestigt dat er problemen waren met de verkeerslichten, omdat de stroom er tijdelijk af was. "Dat was echter voor de spits weer verholpen."

GOEDE ZAKEN
Een andere werknemer in de omgeving noemt de gang van zaken "ronduit onverantwoord". "Het is wachten op de eerste ongelukken. Mensen keren op bepaalde punten en rijden tegen het verkeer in. Alleen de McDonald's deed gisteren goede zaken. Daar zijn veel mensen gaan eten."

Een woordvoerder van de Hornbach laat weten ontzettend te balen van de chaos, maar geeft aan verder geen aandeel te hebben in de situatie. "We maken er maar het beste van, door broodjes en koffie uit te delen aan de verkeersregelaars."

KWS INFRA
De provincie Utrecht liet eerder vandaag in een reactie al weten dat zij zelf niet kunnen handhaven in het gebied, omdat het gaat om werkzaamheden van eigenaar Laagraven Investment, uitgevoerd door KWS Infra. Dat bedrijf meldt dat de drukte nog zo'n drie weken aan zal houden. "Het gaat om een complete reconstructie van de infrastructuur, voor een nieuwe aansluiting op de N408 met onder andere bredere fietspaden, voetpaden en nieuwe verkeerslichten."

De huidige problemen komen volgens KWS Infra door de grote drukte op de omliggende wegen, de N408 en A12. "Het is een samenloop van een aantal zaken. Er waren dus problemen met de nieuwe verkeersregelinstallatie, omdat de stroom eraf is geweest. Verder is het een buitengewoon drukke spits, we weten niet waardoor. De N408 loopt daarom vol en dus kan het verkeer het bedrijventerrein ook niet goed af. Daarbij is er vanwege de werkzaamheden sinds gisteren een nieuwe omleiding, daar moeten bestuurders ook altijd eerst even aan wennen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -