RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aldi Driebergen wil bomen kappen voor een verhuizing die zeer onzeker is

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Supermarkt Aldi heeft een kapvergunning aangevraagd voor bomen op de Appelgaard in Driebergen. Dat is opvallend, want vorig jaar weigerde de gemeenteraad nog toestemming te geven voor een nieuwe supermarkt op die locatie. Aldi lijkt op de muziek vooruit te lopen met de vergunningsaanvraag.

Vorig jaar besloot de gemeenteraad namelijk dat Aldi niet van de Traaij naar de Appelgaard mag verhuizen voor er een nieuw centrumplan is. D66 raadslid Wim Hak zei toen: "De Appelgaard is een van de laatste open plekken die we hebben in Driebergen. En wij als D66 vinden dat we over deze laatste mooie open plek goed moeten nadenken over hoe we dat moeten invullen voor het dorp Driebergen."

De gemeente is verplicht de aanvraag voor een kapvergunning in behandeling te nemen. Met een negatieve beslissing kan de Aldi naar de rechter stappen. Daar dreigde de supermarkt eerder al mee. Net als met een mogelijk vertrek uit Driebergen, mocht de gemeente niet meewerken.

Buurtbewoners zijn ongerust over de plannen. Wethouder Gerrit Boonzaaijer zegt daarover dat buurtbewoners via de gebruikelijke procedure bezwaren kunnen indienen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -