RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Lokker pleit bij afscheid voor één gemeentehuis Vijfheerenlanden

VIJFHEERENLANDEN - Jan Pieter Lokker vindt dat er één gemeentehuis moet komen in Vijfheerenlanden. Dat zei hij vanavond tegen de gemeenteraad in zijn afscheidstoespraak als burgemeester. Het nieuwe gemeentehuis moet volgens hem dienen als 'huis van de gemeenschap'.

Bijna een jaar na de fusie tussen de voormalige gemeenten Vianen, Leerdam en Zederik, heeft Vijfheerenlanden nog altijd drie gemeentehuizen: één in Vianen, één in Leerdam en één in Meerkerk. Volgens Lokker is die situatie lastig. Ambtenaren moeten voor vergaderingen veel heen en weer reizen. Lokker noemt het openhouden van drie locaties 'te kostbaar'.

NIEUW HUIS BOUWEN
"Wat zou het mooi zijn als wij met elkaar een nieuw huis bouwen", pleit Lokker, "waar inwoners, ambtenaren en bestuurders zich thuis voelen." Hij spoort de gemeenteraad aan begin komend jaar het initiatief voor een nieuw gemeentehuis te komen.

In zijn toespraak beschrijft Lokker Vijfheerenlanden als 'de levendige nieuwkomer in de bijt van de provincie Utrecht'. Lokker was aangesteld als waarnemend burgemeester bij het ontstaan van Vijfheerenlanden op 1 januari dit jaar om de fusiegemeente op te starten.

"Het waren elf mooie maanden", vat Lokker samen. "Samen hebben wij mogen bouwen aan die bijzondere gemeente Vijfheerenlanden. De fundamenten zijn gelegd, de hoekstenen gemetseld en de steigers hoog opgetrokken."

UITDAGINGEN
"Toch is Vijfheerenlanden er nog niet", waarschuwt Lokker. In zijn speech wijst hij raadsleden op de uitdagingen waar de gemeente voor staat: de bouwopgave, de landbouwtransitie en inwoners die vastlopen in het digitale wereld. "We moeten inwoners helpen en ons niet sluipenderwijs terugtrekken", zegt hij.

Jan Pieter Lokker geeft het stokje over aan radiocoryfee Sjors Fröhlich. Hij wordt morgenavond tijdens een zogenoemde bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als eerste kroonbenoemde burgemeester van Vijfheerenlanden. Inwoners kunnen 's avonds kennismaken met hun nieuwe burgemeester in het gemeentehuis van Meerkerk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -