RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Actievoerder uit Vinkeveen ketent zich vast aan ministersauto


VINKEVEEN - Update 18:00 uur: Minister van Nieuwenhuizen is met een andere auto vertrokken. Daarop heeft actievoerder Cor Mastwijk zichzelf losgemaakt. Hij wilde de chauffeur niet langer belemmeren.

Actievoerder Cor Mastwijk uit Vinkeveen heeft zich vastgeketend aan de auto van minister Cora van Nieuwenhuizen. De minister kan daardoor niet vertrekken na haar werkbezoek aan de gemeente Bodegraven.

Cor ketent zich aan Cora Bron: Ab Frohwein, RTV Ronde Venen


De minister is in Bodegraven om met inwoners en bestuurders uit het Groene Hart te praten. Die maken zich zorgen over de overlast van het vliegverkeer rondom Schiphol. Gemeenten in het gebied stuurden een brief naar de minister, waarna zij langskwam.

Cor Mastwijk is ťťn van de inwoners die in gesprek ging met de minister. Mastwijk is ook lid van actiegroep Extinction Rebellion. "Ik heb er heel veel voor over om te laten zien dat het water de mensen aan de mond staat. Daarom maak ik een statement." Mastwijk wil zorgen dat de minister niet vertekt en haar afspraken mist. "Ik doe dat expres, want wij wachten al jaren tot de minister haar afspraken nakomt."

 | Foto: Ab Frohwein / RTV Ronde Venen

De minister kan door de actie niet vertrekken en wacht in het gemeentehuis. Behalve Extinction Rebellion heeft ook Greenpeace actie gevoerd bij het gemeentehuis. Er hing onder andere een groot spandoek.

Steeds meer mensen in het westen van onze provincie hebben last van vliegtuigen. Er wordt gesproken over het uitbreiden van Lelystad Airport om Schiphol te ontlasten. Vanuit Flevoland zouden dan veel meer vakantievluchten vertrekken.

 | Foto: Ab Frohwein / RTV Ronde Venen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -