RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Utrechtse Uithoflijn weer miljoenen duurder'

UTRECHT - De Uithoflijn gaat opnieuw veel meer geld kosten dan gepland. Dat blijkt volgens PVV-fractievoorzitter RenÚ Dercksen uit stukken die hij in zijn bezit heeft. Het zou gaan om tientallen miljoenen euro's extra. Dat geld is nodig voor onder meer onderhoud van het spoor, vervanging van de bovenleiding en reparatie van haltes.

Dercksen kreeg het document waarin een gedetailleerde inventarisatie van de extra kosten staat in de brievenbus. De afzender is onbekend. "Je bent niet zo snel meer verbaasd", laat de PVV'er weten. "Het eerste wat ik dacht is: kunnen we de BAM nog aansprakelijk stellen?"

Nadat de tramlijn tussen Utrecht Centraal en De Uithof volgende maand in gebruik is genomen, komen er nog tientallen miljoenen euro's aan kosten aan. De meest voorzichtige raming zit op ruim 22 miljoen euro, het meest ongunstige scenario op bijna 39 miljoen, blijkt uit de inventarisatie door de provincie.

Bij veel tegenvallers blijkt de levensduur van materiaal minder lang dan verwacht. Zo moet de zogenoemde combi-deklaag (wegdek) op het tracÚ jaren eerder vervangen worden en is de waterafvoer bij de Leidseveertunnel in het stationsgebied een probleem.

Begin 2018 werd duidelijk dat er 84 miljoen euro extra nodig was voor het project en dat de tram veel later dan gepland zou gaan rijden. Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof stapte op vanwege de problemen. Het totale prijskaartje van de Uithoflijn bedraagt ongeveer een half miljard euro.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -