RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bouwcrisis in Utrecht niet opgelost met stikstofmaatregelen: 'Effect snelheidsverlaging beperkt in Randstad'

PROVINCIE UTRECHT - Of de woningbouwplannen in de Randstad kunnen doorgaan, blijft onzeker. Ondanks de stikstofmaatregelen van het kabinet is er nog altijd te weinig ruimte om voldoende woningen te bouwen in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Dat blijkt uit doorrekeningen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), schrijft de Volkskrant.

Premier Mark Rutte en minister Stientje van Veldhoven van Wonen stelden gisteren bij de presentatie van de plannen nog hoopvol dat de kabinetsambitie van 75.000 nieuwbouwwoningen volgend jaar gehaald kan worden.

De doorrekeningen van het RIVM tonen een minder optimistisch beeld. Door de inperking van de maximumsnelheid kunnen provincies als Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Drenthe meer huizen bouwen dan ze voor 2020 hebben gepland. Maar Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht, waar de vraag naar woningen het grootst is, krijgen met de nu aangekondigde maatregelen juist te weinig stikstofruimte voor de bestaande nieuwbouwplannen, schrijft de krant.

Het effect van de verlaging van de maximumsnelheid is in de Randstad beperkt, omdat daar nu al weinig wegen zijn waar 130 km per uur gereden kan worden. Door de wens van de VVD om 's avonds en 's nachts de oude maximumsnelheden te handhaven is de effectiviteit met nog eens 20 procent afgenomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -