RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Betaald parkeren uitgebreid in Utrechtse wijken Hoograven, Voordorp en Rijnsweerd

UTRECHT - Per 1 april wordt betaald parkeren ingevoerd in een aantal straten in de Utrechtse wijken Hoograven, Voordorp en Rijnsweerd Zuid. De parkeerdruk is hier erg hoog, blijkt volgens de gemeente uit een peiling.

De Aquamarijnlaan en de Robijnlaan in Hoograven zijn onderdeel van het nieuw op te bouwen parkeerrayon rond het Smaragdplein. Op doordeweekse dagen moet er tussen 06.00 en 11.00 uur worden betaald. Hetzelfde geldt voor de Kemal Ataturkstraat in Voordorp. Het gebied Westravenstraat en omgeving wordt toegevoegd aan het naastgelegen rayon Rivierenwijk. Hier moet van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur betaald worden.

Ook in Rijnsweerd spelen al langer parkeerproblemen. Op de woonerven wordt veel buiten de parkeervakken geparkeerd. Hierdoor wordt de doorgang voor grote voertuigen en hulpdiensten belemmerd. Juist hier hebben de bewoners tegen betaald parkeren gestemd. Met als gevolg dat de woonerven per 1 april worden omringd door betaald parkerengebied. "Het kan voorkomen dat na de invoering van betaald parkeren in de omliggende gebieden het op de woonerven nog drukker wordt met (fout)geparkeerde auto's", aldus het college in een raadsbrief.

Over de parkeerproblemen bij Zwembad Krommerijn wordt nog overlegd. "Een grote groep langparkeerders maakt gebruik van het parkeerterrein bij Krommerijn, gelegen in Rijnsweerd Zuid. Dit zijn veelal forenzen die de Krommerijn niet als bestemming hebben. De ondernemers/huurders gevestigd in de Krommerijn geven aan hierdoor hun bezoek niet meer te kunnen ontvangen", stelt de gemeente.

Maar het gaat niet alleen om de (oudere) banentrekkers van het zwembad. In de Krommerijn is ook een revalidatiepraktijk gevestigd. "Hun bezoekers zijn cliŰnten die (tijdelijk) slecht ter been zijn, met de auto komen en die door de hoge parkeerdruk geen plek kunnen vinden. Het invoeren van betaald parkeren biedt voor een aantal van deze problemen een oplossing, maar niet voor allemaal. Daarnaast geldt dat betaald parkeren voor de bezoekers van het Zwembad Krommerijn betekent dat het gebruik van het zwembad, indien zij met de auto moeten komen, op doordeweekse ochtenden duurder wordt. Dit vindt de Stichting Exploitatie Zwembad Krommerijn (SEZK) niet wenselijk. Zij geven de voorkeur aan het deels afsluiten van het nu openbare parkeerterrein ten behoeve van hun gebruikers, bijvoorbeeld door middel met een slagboom."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -