Lot medewerkers Fortis onzeker

UTRECHT - Wat gaat er gebeuren met de medewerkers van Fortis? De Nederlandse overheid heeft de bank, plus het Fortis-deel van ABN Amro, voor bijna 17 miljard euro helemaal overgenomen, maar over hun banen is nog geen zekerheid.
Dat betekent dat er in de Utrechtse wijk Rijnsweerd nu een staatsbank staat. De klanten van Fortis hoeven zich nu weinig zorgen meer te maken, maar voor de mensen die er werken is er nog veel onduidelijk. Fortis heeft in de provincie Utrecht om en nabij de 6.000 medewerkers. Bij de koffieautomaat zijn de overnameperikelen het gesprek van de dag.
In de bedrijfsvoering is de overname door de staat niet direct te merken, zeggen enkele medewerkers tegen RTV Utrecht. Ze concentreren zich op de klanten en de financiële producten.
Over hun banen is op dit moment alleen te zeggen dat vakbond De Unie met zowel Fortis als ABN Amro heeft afgesproken dat er geen gedwongen ontslagen mogen vallen. Dat stond al in het oude plan, waarin ABN Amro door Fortis werd overgenomen. Ook minister Bos van Financiën zou dat vandaag in een gesprek met de bonden hebben toegezegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.