RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VVIJ weert jeugdtrainer na grensoverschrijdend gedrag

IJSSELSTEIN - Een jeugdtrainer van VVIJ is door het bestuur van de voetbalclub weggestuurd wegens grensoverschrijdend gedrag. Uit een bericht dat de club aan alle leden heeft gestuurd blijkt dat de trainer via sociale media contact heeft gehad met een minderjarige speler. Daarbij zou de trainer buiten het boekje zijn gegaan.

In het bericht schrijven de voorzitters van de club dat ze afgelopen weekend de trainer per direct de toegang tot VVIJ hebben ontzegd. "Reden van dit besluit is grensoverschrijdend contact via social media met een minderjarige speler uit het team", schrijft het bestuur.

Verder wil de club niets zeggen over de situatie, laat voorzitter MariŽlle Slenders weten. Ze wil niet zeggen of de trainer een man of een vrouw is en of er aangifte is gedaan tegen die persoon. Wel heeft VVIJ de KNVB op de hoogte gebacht van het incident. "We volgen hun richtlijnen", aldus Slenders.

De voetbalclub schrijft in het bericht aan de leden dat een veilige omgeving voorop staat. Daarom is er enige tijd geleden bij VVIJ een vertrouwenspersoon aangesteld. De vereniging hoopt daarmee de drempel te verlagen om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -