RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Politie heeft verband gevonden tussen moord Wiersum en Ridouan Taghi'

VIANEN - De politie heeft een verband gevonden tussen de moord op advocaat Derk Wiersum en de gezochte crimineel Ridouan Taghi. EÚn van de drie auto's, die bij de aanslag gebruikt zijn, is te linken aan een persoon uit de directe omgeving van Taghi uit Vianen.

Dat zouden meerdere bronnen hebben bevestigd aan De Telegraaf. De politie heeft nog niets bevestigd, maar ook niet ontkend. Volgens de krant gaat het om een van de in beslag genomen voertuigen die werden ingezet om Wiersum te observeren bij zijn woning in de wijk Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert.

VOLGEN
Gisteren werd al bekend dat een auto en een bus, die zijn gebruikt om Wiersum te volgen, een link hebben met de regio Utrecht. In de nacht van 24 op 25 juni werd een blauwe Renault Megane gestolen in Nieuwegein. In Groenekan is een rolstoel gedumpt die in een grijze Volkswagen Transporter met geblindeerde ramen stond. Beide voertuigen zijn vermoedelijk gebruikt bij voorverkenningen in de woonwijk van de omgebrachte strafpleiter.

Derk Wiersum was de advocaat van Nabil B. uit Utrecht. Hij is de kroongetuige in het liquidatieproces rond de internationaal gezochte drugscrimineel Taghi. Wiersum werd op 18 september doodgeschoten voor zijn woning. Er is onlangs een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord. De politie vermoedt dat er meer verdachten bij de moord betrokken zijn, en is nog op zoek.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -