RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Opnieuw incident bij De Gaard: brand na harde knal bij sportschool

1/2
UTRECHT - De brand die vannacht uitbrak in een sportschool bij winkelcentrum De Gaard in Utrecht is aangestoken. Volgens de politie blijkt uit gesprekken met getuigen en onderzoek dat waarschijnlijk twee daders iets naar binnen hebben gegooid, waarna de brand ontstond.

Door de brand aan de Obbinklaan moesten de bewoners van de appartementen boven de sportschool tijdelijk hun huis uit. Het was de derde keer deze week dat omwonenden van het winkelcentrum hun huis uit moesten. In de nacht van woensdag op donderdag werd in dezelfde straat geprobeerd een pinautomaat op te blazen en dinsdag was er een gaslek.

HARDE KNAL

Vannacht was er rond 00.35 uur eerst een harde knal te horen. Daarna brak brand uit in de berging van de sportschool. Omdat al snel het vermoeden bestond dat de brand was aangestoken, werd de omgeving door de politie afgezet met linten.

De sportschool bij winkelcentrum de Gaard is nieuw en opende recent na een grote verbouwing. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Ook is niet duidelijk waarom iemand het op de ondernemer gemunt heeft. De politie onderzoekt camerabeelden en is daarnaast op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over het incident. Volgens de politie zijn de daders er op een scooter vandoor gegaan.

 Waarschijnlijk gooiden twee daders iets naar binnen, waarna de brand ontstond Waarschijnlijk gooiden twee daders iets naar binnen, waarna de brand ontstond | Foto: RTV Utrecht

PLOFKRAAK EN GASLEK

Eerder deze week werden bewoners in de straat ook al opgeschrikt door een mislukte plofkraak. Er is vooralsnog geen aanwijzing dat de brand iets met de mislukte plofkraak te maken heeft. De politie behandelt het als losse incidenten.

Dinsdag moesten enkele bewoners hun huis uit vanwege een gaslek. Dat werd veroorzaakt door werkzaamheden aan het winkelcentrum dat verbouwd wordt.

Bewoners ťn ondernemers zitten door die verbouwing al sinds eind 2017 in een bouwput. Door verschillende tegenslagen liep de renovatie flinke vertraging op. Een aantal winkels is inmiddels open op hun vernieuwde plek. Het is de bedoeling dat ook de resterende ondernemers deze maand kunnen beginnen met het inrichten van hun zaak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht