RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dak van de Markt in Veenendaal mag na reeks aanslagen weer open

VEENENDAAL - Het Dak van de Markt in Veenendaal mag na dit weekend weer open. Dat bevestigt de gemeente Veenendaal. Na overleg met politie en Openbaar Ministerie ziet de gemeente op basis van de openbare orde en veiligheid geen reden meer om het café nog langer gesloten te houden.

Het café was meerdere keren het doelwit van aanslagen. Zo werd het vorig jaar meerdere keren beschoten, werd er op 11 september van dit jaar brand gesticht met een molotovcocktail en werd er op 19 september een granaat voor de deur gelegd.

Na het laatste incident besloot burgemeester Gert-Jan Kats om het Dak van de Markt voorlopig te sluiten. In oktober werd die sluiting tot 17 november verlengd.

Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslagen zit. Justitie loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip. In Bureau Hengeveld en in Opsporing Verzocht werden beelden getoond van de mannen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen.

De politie liet eerder al weten dat naar aanleiding daarvan tientallen tips zijn binnengekomen en dat namen van mogelijke betrokkenen zijn genoemd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -