RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Renovatie zwembad Hoogland nog niet gestart: "Het plafond brokkelt af"

HOOGLAND - Onder zwemmers zijn zorgen over de beloofde renovatie van zwembad Hoogland. Die zou dit jaar van start gaan met de vervanging van het plafond, maar er is nog niets gebeurd.

Al in november 2018 werd, tijdens een bezoek van de verantwoordelijk wethouder aan het bad, geconstateerd dat renovatie van het plafond noodzakelijk was. Daar zou dit jaar mee worden gestart, maar gebruikers van het bad merken daar nog niks van. Jan Bijvank, bestuurslid van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland, zwemt er ook. "Er vallen af en toe stukjes plastic naar beneden, het plafond brokkelt af."

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat SRO, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het bad, in gesprek is met leveranciers voor een passende oplossing. "De verwachting is dat zij voor het einde van het jaar een opdracht kunnen verlenen." Wanneer het plafond wordt aangepakt zal in afstemming zijn met de exploitant.

AMERENA
Politici beloofden voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar dat het zwembad in Hoogland niet het kind van de rekening zou worden. "Zwembad Amerena aan de Amersfoortse Velduil was een duur project met misschien wel tegenvallende exploitatiekosten. Dat mag niet ten koste gaan van zwembad Hoogland", zegt Jan Bijvank.

Amersfoort2014 heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld. De lokale partij ontving naar eigen zeggen meerdere klachten van zwemmers. Fractielid Ben Stoelinga vraagt zich af of de toezeggingen over het onderhoud in 2020 wel haalbaar zijn. "Zwemmers die rugslag zwemmen in zwembad Hoogland kijken met argusogen naar het afbrokkelende plafond".

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland heeft haar zorgen over toegezegde renovatie per brief overgebracht aan de gemeente.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -