Van een potje poker achter het stuur tot appen: 284 boetes bij verkeerscontrole

© ANP
UTRECHT/NIEUWEGEIN - Bij een grote verkeerscontrole van de politie in de regio Utrecht zijn gisteren en eergisteren 284 bestuurders op de bon geslingerd. Het overgrote deel daarvan is bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon: 197. De overige boetes waren voor overtredingen zoals te hard rijden.
Volgens Hanneke Sanders van de politie laat de controle nog maar eens zien dat er nog wat werk aan de winkel is als het gaat om bewustwording. "Van de collega's begreep ik dat een vrachtwagenchauffeur is aangehouden die een spelletje poker op zijn mobiel aan het spelen was. Om maar aan te geven dat het toch nog niet helemaal tussen de oren zit hoe gevaarlijk het is."
Volgens Sanders reageren de meeste automobilisten gelaten als ze bekeurd worden. "En de boete betalen ze eigenlijk zonder al te grote problemen."

BLIJVEN HANDHAVEN

Toch zijn de controles zeker niet zinloos, zegt Sanders. "We hebben met de autogordel gezien dat uiteindelijk mensen er wel van hebben geleerd. Kijk, we hebben in het verkeer toch nog te maken met ruim 600 doden en over de 20.000 mensen die in het ziekenhuis belanden. Dus het is echt gevaarlijk. Daarom is het belangrijk dat wij er op blijven handhaven."
De controle van de afgelopen dagen was gericht op motorvoertuigen. Maar ook fietsers zullen de komende tijd geregeld gecontroleerd worden, waarschuwt de politie.
Hanneke Sanders van de politie Midden-Nederland vertelt over de verkeerscontrole

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.