RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voorzitter SVFCU: "Vermoedde dat politie op confrontatie uit was"


UTRECHT - FC Utrecht ging afgelopen zondag zonder supporters naar Ajax - FC Utrecht. Toen het verzoek om 150 extra kaarten werd afgewezen besloten de supportersverenigingen tot een boycot. "Ik had sterk het gevoel dat de Amsterdamse politie uit was op een confrontatie", vertelt Teun den Hartog in Een Berg Sport over het impopulaire besluit waarvan hij vond dat hij hem moest nemen.

Teun den Hartog: "Gevoel dat ze op een confrontatie uit waren"


Den Hartog zat samen met de andere betrokkenen in verschillende overleggen met de Amsterdamse driehoek. "Toen we geen duidelijk antwoord kregen op de vraag wat het verschil (in politie-inzet) was tussen 500 en 650 kaarten begon ik een onderbuikgevoel te krijgen. Een heel sterk onderbuikgevoel", doet Den Hartog vrijdagavond op RTV Utrecht uit de doeken.

Ik kreeg een enorme knoop in mijn maag"
Teun den Hartog

Den Hartog liet het er niet bij zitten en begon om zich heen informatie in te winnen. "Ze wilden extra ruimte creëren zodat er ingegrepen kon worden als er iets zou gebeuren. Daar was geen enkele aanleiding voor. Er is al jaren niets gebeurd en hadden juist afgesproken het aantal supporters geleidelijk te verhogen. Een politieman wist me te vertellen dat dat maar één ding kon betekenen. Ruimte om de mannen met de helmen en lange latten het vak in te sturen." Toen de voorzitter van de Supporters Vereniging FC Utrecht (SVFCU) dat hoorde kreeg hij een knoop in zijn maag. "Dan denk ik aan de vader die gewoon gezellig met zijn zoontje naar de wedstrijd wil. En die zaten ertussen."

Teun den Hartog: "Er stond genoeg ME voor zesduizend man"


PROTEST
De supporters besloten de wedstrijd in de ArenA te boycotten, maar wel met een afvaardiging naar Amsterdam te gaan. Om een brief af te geven op het gemeentehuis en om een krans te leggen bij het oorlogsmonument 'De Dokwerker'. "Er stond daar zoveel ME. Veertien overvalbusjes, een waterkanon, politie te paard en een heleboel 'stillen'. En dan zeggen ze dat ze niet genoeg politie hebben voor 150 extra supporters."

Teun den Hartog: "Ik ga door als voorzitter, maar bekijk het jaar voor jaar"


Den Hartog - die aangaf door te gaan als voorzitter van de SVFCU - vindt het maar bizar. "Met die mankracht hadden we wel zesduizend man mee kunnen nemen", lacht hij. "Maar het is triest. Anderlecht kan wel tweeduizend man meenemen en wij maar 500. Ik vind het heel erg voor al die teleurgestelde supporters, maar ik voel me dan verantwoordelijk. En dit risico wilde ik niet nemen."

Gert Kruys: "Ga lekker in de catacomben huggen!"


LEKKER HUGGEN
Uiteindelijk verloor FC Utrecht kansloos met 4-0 van Ajax. Het was de grootste afstraffing in jaren voor de club uit de Domstad, dus veel misten de supporters niet. Analist Gert Kruys kon kort zijn over de wedstrijd: "Je hebt een pak slaag gehad. Ik snap alleen niet dat er dan spelers zijn, zoals Cerny die na afloop op het veld zo'n beetje in de kont kruipt van Van de Beek", spreekt Kruys zijn ergernis uit in een Berg Sport, "Ik snap dat ze 'matties' zijn, maar doe dat lekker in de catacomben."

De ode van Korneel


Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -