RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw Utrechter (33) opgepakt in proces rondom Ridouan Taghi

UTRECHT - De politie heeft een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden in het zogeheten Marengo-onderzoek naar moorden en pogingen tot moord binnen en buiten het criminele milieu. In dat omvangrijke proces staat Ridouan Taghi uit Vianen centraal.

De opgepakte man wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een aanslag met een bazooka of handgranaten op een spyshop in Nieuwegein in 2015. Taghi wilde deze aanval doen omdat hij de spyshop betichtte van samenwerking met politie en justitie.

De actie tegen de winkel stond gepland nadat spyshopmedewerker Ronald Bakker werd geliquideerd. Dit gebeurde op 9 september 2015 in Huizen. De aanslag met het antitankwapen werd uiteindelijk nooit uitgevoerd. De verdachte zou een handlanger zijn van Mourad B., die eerder al werd opgepakt en een rol bij de aanslag op Bakker zou hebben gespeeld.

De aangehouden Utrechter wordt ook verdacht van deelneming aan de criminele organisatie van Taghi. De rechter-commissaris heeft hem vrijdag voor twee weken in bewaring gesteld. Taghi is zelf nog altijd voortvluchtig. Voor informatie die leidt tot zijn aanhouding is een beloning uitgeloofd van 100.000 euro.

De volgende zittingsdagen in het Marengo-proces zijn op 12 en 13 december.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -