RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sportschoolhouder De Gaard verbijsterd na brand: "Ik heb geen vijanden"

1/2
UTRECHT - De eigenaar van de sportschool in winkelcentrum De Gaard in Utrecht begrijpt niet waarom iemand zijn zaak in de brand zou willen steken. Vannacht werd brandgesticht in de gloednieuwe sportschool, LEF030, waar maanden met bloed, zweet en tranen aan gewerkt is.

"Ik ben nog geen twee weken open", vertelt een verbijsterde Anne Hans Visser. Hij kijkt vol ongeloof naar de zwartgeblakerde deur. Mannen met paarse handschoenen lopen in en uit voor forensisch onderzoek. En de politie gaat de deuren langs op zoek naar ooggetuigen.

HARDE KNAL
Omwonenden hoorden rond 00.30 uur een harde knal en zagen de vlammen uit de sportschool slaan. De appartementen erboven werden voor de derde keer in korte tijd ontruimd. Eerder deze week zorgden een gaslek en een poging tot plofkraak op een pinautomaat voor problemen.

Zelf heeft eigenaar Anne Hans Visser er niet slecht van geslapen. "Ik had mijn mobiel op stil", legt hij uit. Hij moest van een vriend in de buurt horen wat er was gebeurd. "En nu moet ik aangifte doen van brandstichting."

DADERS
Volgens de politie blijkt uit gesprekken met getuigen en onderzoek dat waarschijnlijk twee daders iets naar binnen hebben gegooid, waarna de brand ontstond. Visser begrijpt er niets van. "Er valt hier niets te halen", legt hij uit. In de sportschool staat dure apparatuur, maar die is volgens Visser veel te zwaar om te stelen. "Verder gebruiken we bewust helemaal geen cashgeld."

Dat de brandstichting met diefstal te maken heeft lijkt dus niet waarschijnlijk. Toch denkt de eigenaar ook niet aan een gerichte actie. "Ik heb geen vijanden", zegt Visser. "Ik krijg alleen enthousiaste reacties op mijn sportschool."

Na een blik in de sportschool te hebben geworpen lijkt de schade mee te vallen. Vooral de entree is zwaar beschadigd. "De sportschool is de trap af in de kelder", legt Visser uit. Hij hoopt dat de nieuwe leden zo min mogelijk last hebben van de brand. "Ik hoop vanavond al weer open te gaan."

Weer een incident bij Winkelcentrum De Gaard in Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -