RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vriendenteam geschorst DWSV stapt over naar EDO: "liefst zouden we hier blijven"

UTRECHT - Het tweede zaterdagelftal van DWSV uit Utrecht is overgestapt naar voetbalclub EDO, ook in Utrecht. Dat hing al langer in de lucht, maar na overleg met het clubbestuur van DWSV donderdagavond is de overstap definitief. Dat bevestigt een speler van het team, die liever anoniem wil blijven.

Het voetbalteam was het liefst bij DWSV gebleven. "Maar waarschijnlijk kunnen we dan het hele seizoen niet meer voetballen." Na herhaalde incidenten is de hele voetbalclub voorlopig door de KNVB geschorst. EDO meldde zich al snel bij het vriendenteam: de club heeft vriendschappelijke banden met het team.

KWALIJK
Het vriendenteam benadrukt dat er bij hen nooit iets is voorgevallen en dat ze het altijd naar hun zin hebben gehad bij DWSV. "De club nemen we wel iets kwalijk, de oorzaak [van de schorsing] zijn de meerdere incidenten die ook in de media zijn verschenen. Iedere vorm van geweld moet uitgebannen worden van de voetbalvelden."

Er is begrip voor het ingrijpen van de KNVB, maar de vraag rijst of het nodig is om alle teams (inclusief jeugdelftallen) uit de competitie te halen voor er überhaupt een uitspraak is van de tuchtcommissie. "Erg vervelend, ook voor alle vrijwilligers op de club die er veel uren instoppen."

INHAALWEDSTRIJDEN
Een dubbel gevoel dus bij de spelers van DWSV zaterdag 2. De voetballers mogen de komende tijd in ieder geval aan de bak: als EDO 9 is het team ingedeeld in dezelfde competitie als voorheen, maar zonder de hiervoor behaalde punten. Alle tot nu gespeelde wedstrijden moeten worden ingehaald.

De voorzitter van DWSV laat weten niet te willen reageren. In het AD liet EDO al weten blij te zijn met de komst van de voetballers. "Dit team past perfect bij de identiteit van onze vereniging."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -