Auto's medewerkers Kromhoutkazerne Utrecht gesaboteerd

© ANP
UTRECHT - Vaker dan eens worden auto's van medewerkers van de Utrechtse Kromhoutkazerne gesaboteerd. De wielbouten van privéauto's van het personeel worden losgedraaid. Dat heeft een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee bevestigd aan De Telegraaf.
Ook op andere locaties van Defensie is dat het geval. Sinds 2013 worden de wielbouten al losgedraaid, in enkele gevallen verloren slachtoffers een wiel. Tot nu toe is er alleen materiële schade. Eerder deze week deed Defensie een geruigenoproep onder eigen personeel. Er zijn nog geen tips binnen gekomen.

UITBREIDEN

De sabotage begon bij militaire vliegvelden zoals Gilze Rijen en Woensdrecht, maar breidde zich recenter uit naar andere complezen zoals marinevliegkamp De Kooy in Den Helder en het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht, de Kromhoutkazerne. In de loop van de jaren heeft de sabotage plaatsgevonden op locaties van Defensie in het hele land.
Medewekers worden opgeroepen om voor het rijden de wielbouten te checken. Als die los zitten, moeten ze dat melden zodat er vingerafdrukken afgenomen kunnen worden.

MEDEWERKERS

De marechaussee heeft nog geen idee wie achter de sabotage zit. Er wordt niet uitgesloten dat het wordt gedaan door een of meerdere medewerkers van Defensie. Dat zou aannemelijk zijn omdat buitenstaanders niet zomaar op terreinen van Defensie kunnen komen.
De militaire vakbond AFMP is geschokt. "Het is volstrekt onacceptabel dat de veiligheid van de medewerkers in het geding is", aldus een woordvoerster. De bond is blij dat de zaak hoog wordt opgenomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.