RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tienduizend demonstranten in anti-abortusmars door Utrechtse binnenstad

1/3
UTRECHT - Anti-abortusdemonstranten liepen een lange mars van zo'n drie kilometer door de binnenstad van Utrecht. Er hebben zich honderden mensen bij de mars aangesloten: volgens een schatting van de gemeente Utrecht liepen er tienduizend mensen mee.

Tussen het Smakkelaarsveld en de Domstraat liepen de demonstranten over de busbaan. Dit was hen door de politie opgedragen: volgens een woordvoerder van de gemeente was dit een van de scenario's om de grote groep veilig door de stad te leiden.

Vervoerder U-OV is hiervan een paar uur van tevoren op de hoogte gesteld; de dienstregeling is hierop niet aangepast. Volgens een omstander konden mensen door de demonstratie niet bij de Uithof komen, waar vandaag open dagen zijn van de Universiteit Utrecht. Volgens U-OV leverde de demonstratie slechts enkele vertragingen op.

De zogenoemde 'Mars van het leven' is georganiseerd door Stichting Schreeuw om Leven. De demonstranten hadden borden in hun hand: op een van die borden staat 'Wij komen op voor de rechten van het ongeboren kind'. Enkele vrouwen hebben op hun beurt een spandoek langs de route uit het raam gehangen waarop staat: 'Hou je kerk uit mijn kruis'.

Het protest begon vanmorgen rond de klok van 11 uur op het Jaarbeursplein.

 Studenten demonstreren tegen de anti-abortusmars. Studenten demonstreren tegen de anti-abortusmars. | Foto: RTV Utrecht / Anita Sara Nederlof

 Honderden demonstranten lopen door de binnenstad. Honderden demonstranten lopen door de binnenstad. | Foto: RTV Utrecht / Anita Sara Nederlof


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -