RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht wil keuring voor kartbanen

UTRECHT - De gemeente Utrecht wil dat er meer landelijke toezicht komt op de veiligheid bij kartbanen. Zij is een van de dertien gemeenten die graag een overheidsinstantie wil die hierop toeziet. Op dit moment is die er nog niet.

Dit blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. De autosportfederatie KNAF ondersteunt deze oproep. Kartbanen zijn op dit moment uitgezonderd van de controle door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die wel achtbanen en kermisattracties controleert. Er zijn hierdoor geen landelijk geldende richtlijnen voor veiligheid.

Uit de rondgang onder alle indoor kartbanen in Nederland blijkt dat op elke baan andere regels gelden. Er zijn geen wettelijke eisen waar een kartbaan aan moet voldoen. Gemeenten hebben ook geen bevoegdheden om de kartbanen te keuren. De burgemeester van Tilburg wil met de Vereniging Nederlandse Gemeenten kijken of hier iets aan gedaan kan worden.

Naast Utrecht zijn ook de gemeenten Tilburg, Uden, Echt-Susteren, Winterswijk, Roermond, Hellendoorn, Middelburg, Heerenveen, Groningen, Gorinchem, Duiven en Enschede voor een keuring. In Utrecht is ÚÚn indoor kartbaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -