RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Erepenning voor oud-directeur Astrid Vis van Dierenpark Amersfoort

AMERSFOORT - Astrid Vis, oud-directeur en -eigenaar van DierenPark Amersfoort heeft de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort gekregen. Ze ontving de onderscheiding tijdens de viering van haar 80ste verjaardag.

De penning werd uitgereikt door burgemeester Lucas Bolsius. "Astrid Vis is tot de dag van vandaag een groot ambassadeur voor het DierenPark Amersfoort en daarmee voor de regio Amersfoort en daarbuiten", zegt Bolsius. "Samen met haar man Henk maakte ze het park tot ťťn van de toonaangevende dierenparken van Nederland."

DierenPark Amersfoort werd in 1948 gesticht door de ouders van Astrid Vis. Zij groeide daardoor op tussen de dieren en woont al haar hele leven in het park. Van 1960 tot 1994 werd Vis zelf directrice van het familiebedrijf en gaf ze samen met haar man Henk leiding aan het DierenPark. Samen maakten ze van het park een toeristische topattractie.

Voor haar inzet heeft Vis nu de Sint-Jorispenning gekregen. Sint-Joris is de beschermheilige van Amersfoort. De onderscheiding is in het leven geroepen voor mensen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de stad.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht