RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Blije kindergezichtjes en mooi weer: Sinterklaas is aangekomen in Utrecht

1/2
UTRECHT - In veel plaatsen, zoals Amersfoort, Leerdam en Rhenen kwam hij gisteren al en vandaag is het de beurt aan Utrecht om Sinterklaas binnen te halen. Rond 12.00 uur is hij begonnen aan zijn vaartocht door de Oude Gracht. De Domstad verwacht dat tienduizenden bezoekers op het feest afkomen.

De Utrechtse intocht bestaat uit vijf onderdelen en begon bij het Ledig Erf. Daarna ging de vaartocht via de Oude Gracht verder met als eindbestemming de Weerdsluis.


Bij de sluis werd Sinterklaas officieel welkom geheten door burgemeester Jan van Zanen en Edo Brunner. Daarna volgde een optocht door de stad via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, de Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat. Op het Domplein eindigde de tocht en waren optredens georganiseerd. Daar eindigde ook het feest en nam Sinterklaas afscheid van de kinderen vanaf het balkon van het Academiegebouw.

 | Foto: Ingrid SterrenburgLET OP: DEZE WEGEN ZIJN DICHT
Vanwege de intocht zijn verschillende wegen in de stad vanmiddag afgesloten. De Monicabrug is van 12.00 tot 15.00 afgesloten voor al het verkeer. De St. Jacobsstraat wordt vanaf dezelfde tijd afgesloten vanaf de kruising met de Waterstraat richting de Monicabrug. Daardoor kunnen ook bussen tijdelijk niet door de St. Jacobsstraat. Zodra de stoet met Sinterklaas voorbij de Bijenkorf is, mogen de bussen er weer rijden.

Ook de busbaan vanaf Tivoli Vredenburg tot de Stadsschouwburg wordt vanmiddag tijdelijk afgesloten. Dat zal van 14.00 tot 15.00 uur zijn. Als de stoet voorbij de Neude is, wordt de busbaan weer vrijgegeven. Tot slot is ook geen busverkeer mogelijk op de route Wittevrouwenstraat-Voorstraat. Ook daar duurt de stremming naar verwachting een uurtje.

Verder zijn het Domplein en de omliggende wegen dicht tijdens de intocht en wordt de Weerdsingel Westzijde tussen de Bemuurde Weer Westzijde en Oudenoord afgesloten van 12.00 tot uiterlijk 16.00 uur.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -