RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Richard Verschoor schrijft racegeschiedenis in Macau

1/4
BENSCHOP - Richard Verschoor is er als eerste Nederlander in geslaagd om de Grand Prix van Macau te winnen. Dat is de hoogst aangeschreven wedstrijd in de ladder richting de Formule 1. De autocoureur uit Benschop treedt met zijn overwinning in de voetsporen van legendes als Ayrton Senna en Michael Schumacher.

De 18-jarige Verschoor was de Formule 3 race in de Aziatische stadsstaat aangevangen vanaf de vierde startpositie. Bij de start nam de MP Motorsport-coureur meteen twee man te grazen. In het lange rechte stuk richting de scherpe knik 'Lisboa' kon hij met een slipstream en veel lef Christian Lundgaard en Formule 3-kampioen Robert Shwartzman passeren.

 Richard Verschoor met in zijn kielzog Juri Vips Richard Verschoor met in zijn kielzog Juri Vips | Foto: Joe Portlock/F3Motorsportimages.com

Juri Vips was vanaf poleposition gestart. De Red Bull Junior-coureur kwam zonder problemen de eerste bochten door en wist een klein gaatje te slaan richting de mannen achter hem. Verschoor greep zijn kans nadat Ferdinand Habsburg met een harde crash de eerste safetycar van de dag had veroorzaakt. Bij de herstart was Verschoor meedogenloos. Hij wist goed in de buurt van Vips te blijven en ging aan het einde van het rechte stuk de Est buitenom voorbij.

 Verschoor (midden) met links van hem Vips (2e) en Sargeant (3e) Verschoor (midden) met links van hem Vips (2e) en Sargeant (3e) | Foto: Joe Portlock/F3Motorsportimages.com

In het restant van de race slaagde debutant Verschoor erin om alle aanvallen af te slaan. Zelfs toen er - nadat Sophia Flörsch was stilgevallen - opnieuw een neutralisatie plaatsvond. In de daaropvolgende herstart probeerde Vips om Verschoor op identieke wijze terug te pakken. Doordat Verschoor beter met zijn banden was omgesprongen ging dat niet door.

 Richard Verschoor krijgt een champagnedouche Richard Verschoor krijgt een champagnedouche | Foto: Joe Portlock/F3Motorsportimages.com

Het is de eerste zege van Verschoor in de Formule 3. De wedstrijd telt niet mee voor het kampioenschap, maar heeft de Benschopper wel vol in de etalage gezet van alle Formule 1 teams.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -