Drukte bij kerstmarkt Amersfoort: "Het lijkt wel alsof er ergens een schat begraven ligt"

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - "Dames en heren de roldeur gaat nu open!" En daar komen ze. Koopjesjager in alle soorten en maten. Het is vandaag kerstmarkt bij Kringloopcentrum Amersfoort en dat heeft mensen van heinde en verre aangetrokken.
"Ik weet niet wat hier gebeurt maar het lijkt wel alsof er ergens een schat begraven ligt", lacht een mevrouw met een doos oude kerstlampjes in haar handen. Ze is helemaal van haar à propos door de drukte. "Ik loop heel enthousiast met een grote tas maar ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen."
Druk is het zeker. Behalve het standaard assortiment is er dus een kerstmarkt én een vintage kilo sale, oftewel een aparte loods met vintage kleding. Mensen komen hier vooral voor de prijs, vertelt Paul Smit van de kringloopwinkel. "We hebben heel veel bijzondere dingen voor weinig geld. Er zitten echt pareltjes tussen."
Paul heeft inmiddels een goede kijk op welke spullen waarde hebben. "Antiek vind ik lastig, maar vooral de dingen uit de jaren '60 en '70 herken ik meteen. Ook lees ik veel en kijk ik altijd goed om me heen. Dat helpt."
Je werd bij de ingang zo ongeveer omver gereden door rollators en opzij geduwd
Bezoeker
De meeste mensen zijn hier inderdaad vooral voor de lage prijzen. Alhoewel een meisje van rond de 15 jaar oud er anders over denkt. "Het is heel goed voor het milieu. Ik vind het fijn dat deze kleding al van iemand anders is geweest."
En dan heb je nog de vaders en echtgenoten. Sommige zijn enthousiast op zoek naar dat éne pareltje, maar in de rustige hoekjes zit een aantal mannen gedwee te wachten. "Ik heb al gescoord dus ik dacht ik ga even lekker zitten", vertelt een man met zijn armen vol kleding. "Wat een drukte, je werd bij de ingang zo ongeveer omver gereden door rollators en opzij geduwd. Ik heb mijn jachtgeweer net weer achterin de auto gelegd", grapt hij.
En zo beleeft iedereen het bezoek aan de kerstmarkt op zijn of haar eigen manier. Dat er veel verkocht wordt, is een feit. De opbrengst gaat naar de winkel en naar goede doelen zoals de Voedselbank.
Drukte bij kerstmarkt Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.