GHB-rijder verliest bewustzijn in IJsselstein: 'Enorm potentieel gevaar'

© Politie IJsselstein
IJSSELSTEIN - Onder het kopje '(G)een (H)andig (B)esluit' bericht de politie in IJsselstein over een automobilist die vannacht onder invloed van GHB was.
De bestuurder vertoonde nogal opmerkelijk gedrag. Omstanders hadden de man ter hoogte van de McDonald's in IJsselstein uit zijn auto gehaald nadat hij meermalen zijn bewustijn was verloren en ongecontroleerd gedrag vertoonde.
De politie constateerde dat de man vermoedelijk onder invloed was van het GHB. In zijn auto werd een flesje aangetroffen en een spuit met maateenheden om een dosering af te kunnen meten. De bestuurder weigerde de verplichte speekseltest en de daaropvolgende bloedproef.
Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Daarnaast zal hij zich moeten verantwoorden voor bezit van verdovende middelen, rijden onder invloed en het weigeren van de testen. Volgens de politie heeft de man voor 'enorm potentieel gevaar' gezorgd. "De combinatie van GHB in het verkeer is altijd verkeerd en levensgevaarlijk", schrijft de wijkagent op Facebook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.