RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wedstrijden FC Utrecht in top 5 politie-inzet

UTRECHT - Twee wedstrijden van FC Utrecht van het afgelopen seizoen staan in de top 5 van wedstrijden waarbij de meeste politie werd ingezet. Dat blijkt uit het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid.

Elk jaar publiceert het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) een overzicht met cijfers van de politie-inspanningen, opgelegde maatregelen, incidenten en strafbare feiten in het betaald voetbal. Uit dat overzicht blijkt dat de wedstrijden van FC Utrecht tegen Ajax veel politie-inzet kosten.

Omgerekend in uren kostte de uitwedstrijd tegen Ajax op 12 mei dit jaar 1765 uur aan mankracht. De thuiswedstrijd op 23 december 2018 kostte 1237 uur. Hiermee staan de wedstrijden op plaats 4 en 5 qua politie-inzet over het Eredivisieseizoen 2018-2019.

BOYCOT
De verhoudingen tussen de supporters van Ajax en FC Utrecht waren jarenlang gespannen, waarna er enkele seizoenen geen uitsupporters bij beide clubs welkom waren. De afgelopen jaren werd een zogeheten normalisatietraject ingezet, waarna het aantal uitsupporters bij de wedstrijden langzaam werd verhoogd.

Fans van FC Utrecht besloten dit seizoen om de uit-wedstrijd tegen Ajax te boycotten nadat zij minder kaarten kregen dan vorig seizoen. De gemeente Amsterdam zei toen dat er niet genoeg politie was om de supporters meer kaarten te geven. De supportersverenigingen waren het daar niet mee eens en protesteerden daarop bij het gemeentehuis van Amsterdam.

MEESTE UREN
De wedstrijd die de meeste uren van de politie vergde, was de wedstrijd tussen NAC en Willem II. Opvallend is verder dat Ajax bij alle andere wedstrijden uit de top 5 betrokken was.

Het CIV meldt verder dat het aantal geweldsincidenten in en buiten het stadion licht is afgenomen. Het afsteken van vuurwerk blijft nog steeds de meest gemaakte overtreding in de stadions, al neemt ook dit licht af.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -