De Luisterlijn zoekt vrijwilligers met beperking

© RTV Utrecht
UTRECHT - Als je eenzaam bent of gewoon even een luisterend oor nodig hebt - dan kun je bellen of chatten met de Luisterlijn. Maar er is een tekort aan vrijwilligers. Daarom is in Utrecht vandaag een wervingsactie gehouden - speciaal gericht op mensen met een beperking.
Want juist mensen met een beperking kunnen erg goed luisteren, vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. En dat is nog niet alles: "Ze willen zich ook graag vaak nuttig maken in de maatschappij."
Chaja is één van de vrijwilligers van de luisterlijn. "Ik vind het heel fijn dat ik het kan doen", vertelt ze. "Het geeft je veel voldoening." Ook zij heeft een beperking: ze is blind. Vrijwilligerswerk doen zoals koffie schenken of een rolstoel duwen, dat zit er voor haar dus niet in. Maar chatten kan ze wel: "Hier had ik gelijk zoiets van, dit is het!"
Ook de directeur van de Luisterlijn Monique van Bijstereld beaamt dat het een win-win situatie is: "Mensen met een lichamelijke beperking ervaren vaak een afstand tot de samenleving en raken daardoor sneller in een isolement. Wij zien heel graag dat mensen met een lichamelijke beperking bij ons aan de slag gaan, zodat deze doelgroep vanuit hun eigen huis een zinvolle invulling kan geven aan hun leven."
De Luisterlaan zoekt vrijwilligers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.