RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Babbeltrucs in Amersfoort: politie zoekt getuigen

AMERSFOORT - Op de Vinkenbaan en de Valeriushof in Amersfoort probeerden criminelen door middel van een babbeltruc woningen binnen te komen. De daders zeiden de waterdruk te willen testen in verband met graafwerkzaamheden die daar plaatsvinden.

Van een van de daders is een signalement. Het gaat om een man van ongeveer 30 jaar oud met een licht getinte huidskleur tegen blank aan. Zijn gezicht was glad geschoren en hij droeg een halflange, groene jas. Opvallend was dat op de jas zandvlekken zaten.

Het is niet duidelijk of de daders ook iets buit hebben gemaakt. Anderhalve week geleden werd dezelfde babbeltruc ook gebruikt bij een woning aan de Reijmerinkstraat. De bewoonster trapte toen niet in de leugens van de mannen, maar die wisten desondanks wel de woning binnen te dringen waar ze sleutels en een horloge meenamen.

Het zijn niet de enige woninginbraken in Amersfoort. In totaal waren er de afgelopen week 14 woninginbraken, waaronder 4 pogingen. De politie roept getuigen op om zich te melden via 0900 8844. Bij verdachte situaties kan direct 112 worden gebeld.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -