RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht komt er bekaaid vanaf in de Café Top 100


PROVINCIE UTRECHT - Met slechts één vermelding doet de stad Utrecht het niet best in de Café Top 100 van vakblad Misset Horeca. Hofman aan het Janskerkhof, op plaats 41, is de enige zaak die wordt genoemd. Café Sijf in Rotterdam is de winnaar van de verkiezing. De havenstad scoort sowieso goed met acht vermeldingen.

Cafés moeten zich opgegeven voor de verkiezing. Dit jaar deden tien zaken uit de provincie Utrecht mee, waarvan de helft uit de stad. De ranglijst wordt samengesteld op basis van de oordelen van vakjuryleden die twee keer langskomen. De cafés verzamelen punten op verschillende onderdelen.

Over Hofman Café schrijft een vakjurylid: "Gevestigd in een oud schoolgebouw. Met een interieur met kleurrijke stoelen, houten tafels en een mooie bar. Hoewel we inschatten dat het meeste personeel bij Hofman Café werkt om de studieschuld binnen de perken te houden, weten ze van wanten en zijn ze goed getraind. De begroeting is hartelijk. Op zonnige dagen is het aanpoten, want dan is het populaire terras snel gevuld."

 Hofman aan het Janskerkhof in Utrecht. Hofman aan het Janskerkhof in Utrecht. | Foto: Google Streetview

In totaal hebben vijf cafés uit de provincie Utrecht de Top 100 gehaald, drie meer dan vorig jaar. De hoogst genoteerde is De Pompier in Woerden (33), op de voet gevolgd door De Dikke in Leusden op plaats 34. Café Het Rechthuis in Mijdrecht is terug te vinden op de 36ste stek. Op 41 staat dus Hofman in Utrecht en daarna blijft het langs stil en vinden we alleen nog maar café In den Grooten Slock in Amersfoort op plaats 63.

Over het best scorende café in de provincie Utrecht, De Pompier in Woerden, schrijft de jury: "De jongeman bij De Pompier groette mij hartelijk en zag dat de tafel nog niet schoongemaakt was. Hij vroeg mij vriendelijk om mijn spullen van tafel te halen en maakte onder de schoonmaak terloops een praatje met mij. Zo'n medewerker hoop je aan tafel te krijgen als je een café bezoekt. Knap dat twee jaar na mijn bezoek de zaak de schone uitstraling heeft behouden en de gastvrijheid even hartelijk is als de eerste keer."

 De Pompier in Woerden. De Pompier in Woerden. | Foto: Google Streetview

De volledige ranglijst en alle juryrapporten zijn hier te vinden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -