RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerden naar Tweede Kamer voor behoud ziekenhuis: "Er blijft geen moer over van de zorg"

WOERDEN - Inwoners en gemeenteraadsleden uit Woerden hebben vandaag een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Ook deelden ze een zwartboek uit aan de aanwezige Kamerleden waarin klachten staan over de zorg in hun gemeente.

Grootste pijnpunt is het ziekenhuis in Woerden. Dat heeft geen spoedeisende hulp meer. Ook de huisartsenpost in de avonduren en het weekend is dicht. Voor de meeste zorg moeten inwoners naar het Sint Antonius in Leidsche Rijn. En de komende jaren wordt het ziekenhuis in Woerden nog verder ontmanteld, zegt Doeke Stuurop van de werkgroep 'Zorg voor Woerden'. "In Woerden pellen ze de zorg steeds meer af. De dagbehandelingen die nu nog plaatsvinden gaan media 2020 ook weg. Dus er blijft geen moer meer over in Woerden."

De petitie en het zwartboek werden in ontvangst genomen door verschillende Kamerleden uit de provincie Utrecht. Onder andere Femke Merel van Kooten uit Woerden, Carla Dik-Faber (Veenendaal) en Joba van den Berg (Utrecht) namen een exemplaar in ontvangst.

Volgende week is er een groot debat over de zorg in de Tweede Kamer en CDA-Kamerlid Van den Berg belooft de situatie in Woerden dan ook te noemen. "Ik heb al eerder aangegeven dat we willen dat er een huisartsenpost is in Woerden in de piekuren. Dit is gewoon een groot probleem voor bijna 100.000 mensen die na vijf uur niet naar de huisarts kunnen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -