Kerstsfeer op Kasteel de Haar: Country and Christmas Fair begonnen

HAARZUILENS - Rond Kasteel de Haar in Haarzuilens is de kerstsfeer al goed zichtbaar. De Country and Christmas Fair is vandaag geopend. Dit is de tweeëntwintigste editie en er zijn ruim tweehonderd kraampjes. Afgelopen jaren kwamen 40.000 bezoekers op het evenement af.
Kasteel de Haar is omringd met stands.
Kasteel de Haar is omringd met stands. © RTV Utrecht / Elisa van der Vlist
In de tuin van het Kasteel kunnen bezoekers alvast in de kerststemming komen met glühwein, warme sokken en veel kerstdecoratie. Er zijn veel verschillende kraampjes waar men kan shoppen of wat lekkers kan eten.
Kraampje met sokken.
Kraampje met sokken. © RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

WENSKAART

Nieuw dit jaar is een fonteinenshow met lichteffecten, waar speciaal muziek voor is samengesteld. Ook is het huis van de Kerstman nagebouwd. Kinderen kunnen hier een wenskaart in de brievenbus achterlaten. "Één wens per dag komt uit", zegt Jeroen van der Horst, van de organisatie. Ze kiezen dan een kaartje uit waar contactgegevens op staan. "Wel in het redelijke natuurlijk, dus geen reisje naar Lapland. Maar als iemand zegt: ik wil een longboard, prima dan kopen we een longboard."
Country and Christmas Fair is begonnen op Kasteel de Haar

WORKSHOPS

Voor de bezoekers die graag iets met hun handen willen doen zijn er bloemen- en kransenworkshops. Bloemstylist Sarah Dikker geeft een bloemenworkshop en maakt alvast een boeketje klaar. "Je kunt zelf dingen leren maken met bloemen en planten en voelen hoe blij en gelukkig je daarvan kan worden." Ook zij geniet van de Country and Christmas Fair: "Ik vind het hier echt fantastisch, alles is goed gedecoreerd, de mensen zijn vrolijk en je kunt hier van alles halen."
De Country and Christmas Fair duurt nog tot en met aanstaande zondag.
Kraampjes op de Country and Christmas Fair.
Kraampjes op de Country and Christmas Fair. © RTV Utrecht / Elisa van der Vlist
Bezoekers kijken rond.
Bezoekers kijken rond. © RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.