RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tien Uithoflijn-trams per uur, bus 12 kan met pensioen

UTRECHT - De verwachtingen voor de Uithoflijn, of 'tram 22' zoals de tram gaat heten, zijn opnieuw bijgesteld. Waar eerst werd gedacht dat er zes maal in beide richtingen gereden kon worden, zegt de provincie nu dat er tien trams per uur kunnen vertrekken van Utrecht Centraal naar het Utrecht Science Park.

Bus 12 behoort daarmee definitief tot het verleden, omdat de lijn niet meer nodig is voor ondersteuning. In de eerste helft van 2020 worden nog wel wat bussen achter de hand gehouden, mocht dat nodig zijn.

CAPACITEIT EN STORINGEN
Het idee is om met twee gekoppelde tramstellen te gaan rijden, zodat er 4.320 reizigers kunnen worden vervoerd. Dat is 320 reizigers meer dan de huidige inzet van lijn 12-bussen kan verplaatsen.

In de toekomst gaan er stapsgewijs 16 trams per uur rijden om de capaciteit nog verder te verhogen. Daarvoor moeten eerst nog wel hardnekkige problemen worden opgelost, waar al langere tijd mee wordt geworsteld.

Storingen met de assentellers, die trams detecteren zodat bijvoorbeeld slagbomen naar naar beneden gaan, lijken te zijn verholpen. De haperende wissels blijven nog wel aandacht vragen.

GRATIS TRAMRITJE
Op 14 december 2019 zal de tram feestelijk in gebruik worden genomen met gratis tramritten. Vanaf 16 december gaat de tram doordeweeks van 06.00 tot en met 22.00 uur rijden. Daarvoor moet nog wel een laatste vergunnig worden afgegeven. In het weekend rijdt de tram niet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -