RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Iris Meerts (46) nieuwe burgemeester van Wijk bij Duurstede: Het 'eigenwijkse' karakter heeft mijn hart gestolen

WIJK BIJ DUURSTEDE - Iris Meerts (PvdA) is gisteravond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Wijk bij Duurstede. Ze moet nog wel verhuizen naar het stadje. Momenteel woont Meerts in Rotterdam en werkt ze in Den Haag. In Zuid Holland heeft ze onder andere politieke ervaring opgedaan in de Provinciale Staten.

Meerts zegt dat burgemeester worden haar meisjesdroom is: "ik ben opgegroeid met de boeken van Annie M.G. Schmidt en daarin was de burgemeester DE held. Soms komen dromen uit en zien andere mensen jou ook die droom uitvoeren. Het is dus een meisjesdroom die waar is geworden."

Het is een meisjesdroom die waar is geworden"
Iris Meerts

Meerts heeft erg veel zin in haar nieuwe baan. "Het 'eigenwijkse' karakter van de drie kernen heeft mijn hart gestolen. Ik heb een groot deel van mijn jeugd in Nigtevecht doorgebracht en dat lijkt er een beetje op. Het plattelandse, het wijdse, de knotwilgen," vertelt ze vanmorgen als we haar bellen voor Utrecht is Wakker op Radio M Utrecht.

Haar veelzijdige carričre heeft Meerts voorbereid op het burgemeesterschap zegt ze, "ik ben ondernemer geweest, ik heb in onderwijs en onderzoek gewerkt en ook in de cultuursector. Door de belangen en de behoeften van mensen te zien, kan ik ze beter begrijpen en goed besturen. Dat is de manier waarop ik het wilde doen."

Meerts zegt eerst maar eens te gaan kijken hoe het nu gaat in Wijk bij Duurstede. "Wat ik heel goed vindt is het eigen karakter en de dynamiek. Iedereen is ervan doordrongen dat de leefbaarheid van de kernen staat of valt met eigen kracht. Tegelijkertijd moeten we veel gaan samenwerken met de regio. Er zijn veel opgaven zoals klimaat en milieu die we niet binnen gemeentegrenzen kunnen oplossen. Dat is het sterke van Wijk. Er is een tijd om samen te gaan en een tijd om alleen te gaan."

Iris Meerts wordt de opvolger van Tjapko Poppens die een nieuwe baan vond als burgemeester van Amstelveen. Op maandag 16 december wordt ze geďnstalleerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -